Cu toții ne întrebăm dacă măsurile de siguranță luate de autorități sunt necesare sau nu. Un lucru este sigur, prevenția este mult mai bună decât vindecarea. Asadar, este importantă respectarea măsurilor de siguranță pentru reducerea răspândirii eficientă a virusului.
Măsurile preventive pot fi clasificate ca măsuri primare și măsuri secundare. Împreună cu practicarea măsurilor preventive, cunoașterea și conștientizarea factorilor de risc ai virusului vor constitui un avantaj suplimentar care ajută la prevenirea eficientă.
-
Măsuri preventive primare:
- Spălarea regulată pe mâini cu apă și săpun sau cu dezinfectant. Dezinfectantul este recomandat să fie pe bază de alcool, deoarece va elimina virusul. Puteți verifica lista noastră de dezinfectanți profesionali chiar aici. Eficiența dezinfectanților este dovedită de până la 100%. Atingerea anumitor părți ale feței, cum ar fi ochii, nasul și gura, fără a dezinfecta mâinile ar trebui evitate, deoarece acestea sunt puncte sensibile ce pot favoriza contactarea virusului.
- Păstrarea distanței sociale și evitarea pe cât posibil a zonelor aglomerate. Deși acest lucru este repetat în continuu, păstrarea distanțării sociale este destul de greu de respectat. Momentele în care suntem constrânși de mediul și nu putem păstra distanțarea (de exemplu: în mijloacele de transport) este recomandat să încercăm pe cât posibil să limităm la maximum contactul fizic.
- Purtarea obligatorie a măștii de sigurață, pentru limitarea răspândirii virusului. Purtarea măști îl ajută pe purtător fie să nu răspândească virusul, fie să nu îl contacteze. Tocmai de aceea, trebuie purtată în mod corect, acoperind atât nasul cât și gura. Este foarte important să purtam masca doar o singură dată, după care trebuie aruncată la un cos de gunoi acoperit. Aici puteți descoperii gama nostră de măști cu uz medicinal, de cea mai înaltă calitate.
-
Metode secundare de prevenție:
- Limitați contactul cu mai multe personane. Puteți alege să lucrați remote, să vă faceți cumpărăturile online și să limitați cât de mult întâlnirile cu prietenii.
- O alimentație sănătoasă ajută la creșterea imunității. Este recomandat ca în sezonul rece să consumăm preparate sănătoase, fructe și legume. Consumul preparatelor de origine animal trebuie consumat cu precauție, fără a face exces de acesta.
- Practica izolării sociale și a carantinei. Izolarea are un rol vital ca măsură preventivă pentru a detecta o problemă potențială de sănătate la o persoană care, poate deși nu prezintă semne și simptome pot avea virusul. Scopul principal al izolării este de a diagnostica devreme problema de sănătate predominantă și de a o trata mai eficient. Dacă simțiți că aveți simptome sau știți că ai contactat o persoană care are virusul, cel mai indicat este să vă faceți un test rapid Antigen. Testul durează doar câteva minute, cu rezultate cu o precizie de până la 99.9%. Puteți să achiziționați testul chiar aici.
- Plata cu cardul, „contactless”, aplicații online și mobile banking, pentru achiziționarea bunurilor și serviciilor din magazine. De asemenea, pentru cumparăturile online trebuie optată tot opțiunea de plata cu cardul, in favoarea celei ramburs.
Cel mai important este să prevenim decât să tratăm. Trebuie să fim precauți, să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru și totul va fi bine.