Tot ce trebuie să știi despre testele Antigen

Tot ce trebuie să știi despre testele Antigen
De la izbucnirea pandemiei COVID-19, testarea diagnosticului a evoluat rapid, demonstrând rolul său central în controlul focarelor. În prezent, cea mai fiabilă metodologie pentru testarea COVID-19 este testul RT-PCR. Cu toate acestea, datorită utilizării crescute a acestora, rezultând în lipsuri, precum și a costului relativ ridicat și a timpului necesar pentru obținerea unui rezultat al testului, este recomandată din ce în ce mai mult utilizarea complementară a testelor rapide de antigen în setări specifice.

Ce sunt testele rapide antigen?
Testul antigen este cel mai nou tip de testare, fiind singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acest test detectează antigenii, adică substanțele străine (virusul), pe care sistemul nostru imunitar nu le recunoște.
Testul antigen poate indica infecția în faza actuală a bolii. Este valabil și în cazul persoanelor asimptomatice, dacă sunt purtătoare de virus. Timpul de testare este unul foarte limitat, cuprins între 5-8 minute. Are o specificitate relativă de 99.9%, o sensibilitate de 90.32% și un acord general de 97.8%.
Testul este unul de uz profesional, ceea ce înseamnă că este recomandat ca prelevarea probei să se facă de către personal medical calificat. Însă, având în vedere că recoltarea se realizează foarte ușor, având nevoie doar de secreție nazală sau faringiană. Cu ajutorul unui tampon sterilizat, oricine poate realiza această testare. Nu necesită cadru medical de specialitate, dacă doar aveți bănuieli de infectare.  

Cât de eficiente sunt testele rapide antigen?
Aceste teste sunt foarte ușor de aplicat și de utilizat. Pot fi folosite fără suportul unui cadru medical de specialitate. Un punct forte ar fi faptul că dau rezultate rapide, identificând infecția în faza actuală a bolii. De asemenea, pot identifica infecția și la persoanele fără simptome, dacă infecția este activă.
Însă ca rezultatul să fie cât mai veribil depinde de cantitatea probei recoltate. Trebuiesc urmărite foarte bine instrucțiunile de utilizare a testelor. De asemenea, concentrația virală poate influența calitatea testului, astfel pot apărea rezultate fals negativ sau fals pozitiv. Probele cu rezultat pozitiv trebuie confirmate cu teste RT-PCR.

Cât costă testul rapid antigen și de unde se pot cumpăra?
Cutia cu kitul de testare antigen conține un tampon sterilizat, 20 de dispozitive, o duză cu filtru, un tub de extracție și un suport tub. Prețul unui asemenea kit poate ajunge până la 999,99 lei. Astfel, un test rapid antigen Covid-19 costă aproximativ 50 lei. Testele pot fi achiziționate online chiar de pe protejat.ro.

Cel mai important este să prevenim decât să tratăm. Trebuie să fim precauți, să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru și totul va fi bine. 

 

Suport clienti 09:00-17:00

0374002999 comenzi@arsega.ro
<

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!